7 Mart 2011 Pazartesi

KÖMBE'HAŞHAŞLI ÇÖREK'



Bu çöreği Konya'da Kadınhanı yöresi çok yapar ve meşhurdur. Biz bilmeyiz fakat saolsun komşularımız her yapışlarında getirirlerdi. Ağız tadımıza yerleşti ve bizim de vazgeçemediğimiz tatlardan oldu. Haşhaşı önce kavurup sonra havanda bir güzel döveceksin. Tabi ben bunu apartmanda yapamadığım için annem saolsun evde döğüp getiriyor bana. Ben de soğutucuya koyuyorum ve her cumartesi 1 tepsi kadar bu çörekten yapıyorum.Hamuruna gelince çok basit yaş maya, su, un ve tuz. Haşhaşı zeytinyağla karıştırıp resimdeki gibi sürüyorsun. Ben kadınhanlılar kadar güzel yapamıyorum ama fena olmuyor işte. Tabi onlar bu çöreği kara sobada pişiriyorlar. Oda ayrı bir tat veriyor tabi. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder